به گزارش قدس آنلاین، محمود زنگنه افزود: هم اکنون بیش از ۵.۵ میلیون هکتار بیابان در این استان وجود دارد که ۲ میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار آن را زمینهای تحت تأثیر فرسایش بادی تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: کانونهای تحت تاثیر فرسایش بادی شامل سه بخش مناطق بحرانی (مناطق مولد ریزگرد و غبار)، مناطق انتقال و مناطق میزبان غبار و ریزگرد است و مناطق بحرانی و مدیریت آنها به منظور جلوگیری از تولید غبار و گرد از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار است.
رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: سطح مناطق بحرانی تحت تاثیر فرسایش بادی در خراسان رضوی بیش از یک میلیون و ۲۵۵ هزار هکتار است که نشان از شدت و اهمیت کار در این زمینه دارد.
وی افزود: این سطح در قالب ۳۰ کانون گرد و غبار در استان شناخته میشود که با توجه به وقوع خشکسالی امسال شاهد شدت بحران در این کانونها خواهیم بود.
زنگنه ادامه داد: از سالهای گذشته تاکنون برای مدیریت مناطق بحرانی در سطحی معادل ۵۷۰ هزار هکتار در استان با ایجاد جنگل طبیعی عملیات احیای بیابان انجام شده است و سطح گسترده کار در این زمینه برای مبارزه با بیابان زایی موجب شد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال گذشته رتبه برتر کشور را در این زمینه کسب کند.
از مجموع ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مساحت خراسان رضوی هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و حوزه فعالیتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان است.
از این میزان یک میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار با فعالیت ۷۲ هزار خانواده بهره بردار به صورت مشارکتی حفاظت و صیانت می شود.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما